Pavelló Barris Nord

Project Mànager del Promotor + Direcció d’Execució d’Obra

El Pavelló Barris Nord és la instal·lació esportiva on es disputen els partits de bàsquet del Força Lleida Club Esportiu. La seva construcció es va iniciar l’1 de juny de 2001 i es va finalitzar el 4 d’octubre d’aquell mateix any. La seva capacitat és de 6.100 espectadors.[1]

El pavelló se situa en els anomenats Barris Nord, una zona delimitada pels barris de Pardinyes, Secà de Sant Pere i de Balàfia.

Quan el Lleida Basquetbol assolí l’ascens a la Lliga ACB, l’equip va haver d’abandonar l’antic Pavelló Onze de Setembre perquè aquest no complia els requisits mínims de capacitat que marcava la lliga. S’encarregà la construcció d’un nou pavelló a un equip de 40 empreses de Lleida, que aconseguiren tota una fita: finalitzar-lo abans de la primera jornada de la lliga, és a dir, 125 dies després.

Disposa d’una pista triple poliesportiva de dimensions 44m x 27m (1188m²). El paviment és de parquet amb línies marcades per a bàsquetbol.

Disposa de 6 vestidors col·lectius, 4 d’individuals. 3 magatzems esportius amb una superfície de 719m². La pista està envolada per grades amb capacitat per 6.000 seients. 2 serveis públics. Disposa de gimnàs. Oficines i sales de juntes, sala VIP, sala de premsa, etc. Al seu exterior hi ha una zona d’aparcament de 3.492m² que és on s’hi fa el mercat de balàfia els dissabtes.